Lesaanbod

Kinderdans

Ook een kind is een danskunstenaar, een persoon met eigen creativiteit. Je moet bij kinderdans niet denken in hokjes, technische oefeningen zoals klassiek ballet maar veel meer in de breedte: het gaat om dans en hoe kinderen kunnen leren zich in die taal, te uiten. De ontwikkeling van het kind staat bij ons bovenaan. Het gaat niet zozeer om het aanleren van een aantal dansen, maar meer de manier waarop het gebeurt. Voor kinderen is beweging in de groei nodig, zowel fysiek, emotioneel als verstandelijk. Dans is een uitstekende manier om hier bij te helpen. Door op een bewuste manier met dans om te gaan, met daarin ruimte voor creatieve eigen gedachten, kunnen we de speelsheid die bij een kind nog van zelfsprekerd is, verder uit laten groeien. 

Klassiek ballet

Tijdens deze lessen gaan we echt werken aan de juiste dans techniek die zo ontzettend belangrijk is en je niet alleen een goede balletdanser maakt, maar je ook verder helpt in je latere leven bij het hebben van een juiste lichaamshouding. De techniek en kracht die worden aangeleerd tijdens Klassiek Ballet vormen bovendien een goede basis voor het aanleren van andere dansstijlen. 

Moderne dans

Moderne dans is een dansvorm die uit het klassiek ballet is ontstaan.  In deze stijl zijn techniek, kracht van belang maar improvisatie en creativiteit komen ook om de hoek kijken. Alles wordt hier uit een wat lossere manier bekeken met veel zwaaien, sprongen, draaien en vloeiende bewegingen. We dansen vaak met emotie op teksten van liedjes waar je je gevoel in kwijt kan. Moderne dans wordt steeds populairder, dus kom het eens in de dansles uitproberen.

Jazz Ballet

Swingen is het belangrijkste kenmerk van jazz. Dat swingen leer je tijdens deze les. Als je met jazz begint, dans je meestal op pop muziek. Jazz is heel vrij en creatief, als je begint, moet je je concentreren op het leren van de techniek en basispassen. Ook wordt er goed op je houding gelet. De les begint altijd met een warming-up om alle spieren los te maken. Daarna werken we aan de jazztechniek door middel van oefeningen en bewegingen op de grond, op de plaats en door de ruimte. Het laatste deel van de les pakken we een danscombinatie (dansje) aan. Goed voor de ontwikkeling van je dansgevoel. De danscombinaties zien er vaak makkelijk uit. maar je zult merken dat het best moeilijk is. Maar laat je daarom, de eerste paar lessen niet ontmoedigen. Als je doorzet zul je er veel plezier aan beleven.

Streetdance

Streetdance is de dansstijl van nu, met veel invloeden van onder andere breakdance, afro, hiphop, en R&B. Tijdens de streetdance lessen voor leven we ons helemaal uit. Met zijn allen lekker fanatiek bewegen op muziek. Je leert tijdens de lessen niet alleen de juiste technieken en danspassen. Je krijgt weinig oefeningen, want streetdance is vooral doen en daarbij hoort natuurlijk een flink potje zweten. 

Combi-fit

De combi-fit Workouts bij Cu Dance zijn groepstrainingen op muziek. De lessen starten altijd met een warming-up waarna vervolgens door veel springvormen het uithoudingsvermogen wordt getraind. Dit gedeelte word gevolgd door spier- versterkende oefeningen zonder te springen. Dus conditie en kracht komen aan bod. Zeer variërend gebruik van de ruimte, soms met en soms zonder gebruik van materialen zoals, Dyna-band, step en dumbells. De lessen worden afgesloten met rekoefeningen en een cooling down. Combi-fit is daarmee een energieke training: Hard werken en lekker zweten, maar vooral veel plezier! De lessen Combi-fit zijn bedoeld voor zowel heren als dames, die een uur lekker intensief willen sporten. Het niveau word aangepast aan de groep. 

Pilates

Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het zijn effectieve workouts die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen. Het hele lichaam is betrokken bij Pilates.

BBB

BBB staat voor buik, billen en benen. BBB training is een training die is opgesteld uit krachtoefeningen die gericht zijn op deze 3 spiergroepen. De lessen BBB zijn meestal opgebouwd uit een conditionele opwarming en uit een kern van spierversterkende oefeningen voor de buik, billen en benen.

Powerdance

Heb je zin in een feestje en dan ook werken aan je conditie? Dansen en bewegen is goed voor je lijf, verbetert je algehele conditie en maakt je bovendien los van je dagelijkse routine. Danceworkout bevordert je kracht en uithoudingsvermogen. Er wordt gedanst op verschillende stijlen muziek, pop, Jazz, dancehall, afro, disco en Rumba. Ook word er een deel besteed aan buik, billen en benen. De lessen zijn voor iedereen te volgen. Danservaring is niet nodig! Gewoon lekker meedansen, plezier staat voorop!